Avisos: COVID-19: OFICINA D’ATENCIÓ PRESENCIAL AMB CITA PRÈVIA. Es recomanen els tràmits telemàtics a través de l’oficina virtual, per correu electrònic a companyia@aiguesvng.cat i per telèfon al 93 811 58 58 (de 14:30 a 8 del matí només urgències)

Notícies

Important actuació sobre una artèria principal a la Plaça Moixiganga que durant 6 setmanes afectarà al trànsit rodat a la zona

La Companyia Aigües de Vilanova i la Geltrú SAM executarà una intervenció d’urgència a la xarxa general que canalitza i transporta l’aigua de la ciutat durant les pròximes setmanes. És una reparació necessària i sobrevinguda després d’haver detectat una fuita en una de les canonades principals. Ens veiem empesos a abordar ràpidament la reparació, un cop avaluats els riscos potencials que comporta.

La  canalització afectada forma part de l’estructura de distribució general que abasteix d’aigua la ciutat. Allà s’ha descobert una fuita en una canonada de gran capacitat. La incidència s’ha detectat durant una revisió rutinària i periòdica, com a part de la dinàmica de manteniment preventiu del conjunt de la xarxa que fa la Companyia Aigües de Vilanova. La vigilància i diagnosi de la xarxa és una acció habitual i establerta en el Pla de Manteniment,  el Pla d’Autoprotecció i el Sistema de Gestió de la Qualitat ISO 9001-2015.

La connexió que causa el problema, un distribuïdor amb forma de T, es troba en una cambra soterrada vora la plaça de la Moixiganga, més concretament a l’entrada de la rotonda d’aquesta plaça des de la ronda Ibèrica, a la banda de muntanya, en direcció a Cubelles.

Els serveis tècnics de la Companyia monitoritzen el que ara encara és una petita fuita. S’està fent un seguiment preventiu per controlar com evoluciona. El trencament sobrevingut de la connexió causaria una avaria de grans proporcions. Un col·lapse de la instal·lació comporta riscos per a la ciutadania, pot provocar grans desperfectes materials i comprometre el subministrament d’aigua a la ciutat. Els tres factors justifiquen l’inici de les reparacions com més aviat millor, tot seguint la recomanació dels serveis tècnics d’intervenir amb urgència.

Els treballs obligaran a actuar sobre el carril de la ronda Ibèrica, a la banda de muntanya, en sentit Cubelles.  Aquest carril quedarà tallat al trànsit previsiblement a partir del 25 de juny i durant sis setmanes aproximadament. Això afectarà el trànsit de la ronda Ibèrica en aquest sentit de circulació. Els vehicles es desviaran per itineraris alternatius senyalitzats. Els veïns del sector de l’Armanyà i dels carrers de Mallorca, Menorca, Eivissa, Aragó i Plaça de les Acàcies tindran un accés obert des de l’Avinguda de Vilafranca.

En aquests moments es desenvolupen els estudis d’enginyeria i circulació viària i es preveu que els treballs comencin el 25 de juny.  Donat l’abast de la intervenció, s’estan cercant alternatives de distribució del subministrament d’aigua per evitar talls en el servei. Tot i que no es preveuen aquests talls, la pressió d’entrada de l’aigua als habitatges sí que podria registrar variacions mentre durin els treballs d’arranjament.  

Dispensin les molèsties.  

Companyia d’Aigües de Vilanova i la Geltrú SAM