Notícies

Finalitzen les obres de construcció i instal·lació de la nova coberta del dipòsit principal de la Companyia d’Aigües de Vilanova

Es tracta d’una coberta DOMO d’alumini de 40 m de diàmetre que ha suposat una inversió superior als 300.000 euros.

Les obres de construcció i instal·lació de la nova coberta del dipòsit principal d’aigua potable de la ciutat ja estan enllestides. Aquesta infraestructura, que es va construir l’any 1904, a l’actualitat emmagatzema 12.000 m3 d’aigua, la quantitat necessària per abastir la capital del Garraf durant un dia.

11700.VISITACOBERTADIPOSIT1

La nova coberta de la instal·lació, d’alumini i amb un diàmetre de 40 m, ha estat la darrera inversió de la Companyia d’Aigües de Vilanova, empresa íntegrament de capital municipal que gestiona l’abastament i xarxa d’aigua potable i clavegueram de VNG. Tal i com va explicar l’alcaldessa de VNG, després de realitzar la visita d’obres, “es tracta d’una inversió important que ha fet la Companyia d’Aigües i que evidencia la importància que la pròpia companyia té per a la ciutat”. Per a l’alcaldessa cal destacar la reinversió constant dels beneficis que fa l’empresa municipal en la millora de la xarxa d’abastament públic. En aquest sentit, Neus Lloveras ha parlat de la nova coberta i també de les obres que al 2018 es van fer per millorar la xarxa d’aigua potable al nucli d’Anselm Clavé.

Per la seva banda el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, de qui depèn l’empresa municipal s’ha mostrat convençut de l’encert d’haver realitzat una inversió com aquesta dient que “era una aposta que calia fer i era imprescindible”. La solució tècnica de construir la nova coberta, amb un cost superior als 300.000 euros i una durabilitat de 30 anys, es va decidir l’any 2017 i va ser avalada “unànimement per tot el consell d’administració de la Companyia d’aigües de Vilanova”, ha explicat Joan Giribet. A més a més, segons el regidor de Serveis Viaris, “Amb aquest canvi guanyarem en termes de seguretat i salubritat”. Val a dir que anteriorment a aquesta coberta el dipòsit estava cobert per una lona inflable que requeria d’un manteniment més costós i difícil. 

11701.VISITACOBERTADIPOSIT2La visita realitzada aquest dijous al matí ha permès veure l’interior del dipòsit i l’adequació exterior i revestiment d’alumini que s’ha dut a terme. Durant la visita, el gerent de la Companyia d’Aigües de Vilanova, Marc de Arias, ha explicat que aquest dipòsit, que es el principal que té la nostra ciutat, “és com la sala de màquines de la Companyia d’Aigües que permet poder donar el servei que com a companyia tenim encomanat”. Marc de Arias ha detallat que l’aigua arriba a aquest dipòsit provinent de la planta d’Abrera i de la Mina de Marmellar, “es fa un control previ, un tractament i un control posterior abans de ser distribuïda per la xarxa d’aigua potable de la ciutat”. El gerent també ha explicat que per temes sanitaris un cop l’any cal buidar el dipòsit i desinfectar per la qual cosa la inversió realitzada “millorarà molt les necessitats del servei i també la despesa en manteniment”. 

A la visita de final d’obra de la coberta hi va assistir l’alcaldessa Neus Lloveras, els regidors de 11699.VISITACOBERTADIPOSIT0Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet i d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Xavier Serra i els consellers i regidors del Grup Municipal del PSC, Miguel Ángel Iglesias i del Grup Municipal del PP, Carlos Remacha, així com també l’exgerent de la companyia, Julian Segarra.