Notícies

Fonts refrigerades per a la campanya de consum d’aigua d’aixeta i de reducció d’envasos

La Companyia d’Aigües instal·la dues fonts d’aigua refrigerada a la via pública

Les fonts, a la plaça de les Neus i al passeig del Carme, volen promoure el consum d’aigua de l’aixeta

La Companyia d’Aigües de Vilanova i la Geltrú, que gestiona la xarxa d’aigua potable de la ciutat, ha instal·lat dues fonts d’aigua refrigerada a la via pública, una al passeig del Carme davant l’oficina de Turisme, i l’altra a la plaça de les Neus.

La regidora d’Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha recordat els objectius d’aquesta iniciativa innovadora: “Volem promoure el consum d’aigua de l’aixeta facilitant que la ciutadania comprovi que és bona; a Vilanova moltes persones consumeixen aigua embotellada per costum o perquè creuen que l’aigua de l’aixeta no té bon gust. I això no només representa un cost econòmic per a les famílies, i un esforç a l’hora de fer la compra, sinó que també un cost ambiental molt elevat en forma d’energia per al transport i de generació d’envasos de plàstic. Animem a tothom a fer el pas a l’aigua de l’aixeta”.

El consum d’aigua embotellada genera una important quantitat de residus en forma d’envasos. A banda de fomentar l’ús domèstic de l’aigua de la xarxa pel consum humà i de reduir l’ús d’envasos de plàstic, les noves fonts volen oferir un servei d’aigua freda per als veïns i per als visitants de la ciutat.

Així, la Companyia d’Aigües vol fomentar l’ús d’ampolles reutilitzables, animant la ciutadania a omplir ampolles de vidre d’aigua de l’aixeta per al seu consum.

La instal·lació d’aquestes dues fonts en punts de la ciutat on hi ha molta afluència de vianants és un primer pas en les iniciatives per promoure el consum d’aigua de l’aixeta, que ha de servir també per projectar la imatge de ciutat sostenible cap a la gent que ens visita.

 

Podeu visualitzar el plànol general de fonts o el Plànol de Google Maps amb les fonts marcades